Kontakt
Hitro iskanjeNadaljuj

Kontakt

Hiša Štepic
Spodnji log 38
1282 - Sava
Litija
Slovenija

Mob: +38640573955
E-pošta: housestepic@gmail.com

HIŠNI RED

Spoštovani gostje,

zahvaljujemo se vam za izkazano zaupanje in Vam želimo prijetno dobrodošlico v naši hiši oziroma apartmajih Hiša Štepic. Za bivanje sta vam na voljo apartma in studio (v nadaljevanju poimenovano tudi »nastanitve«).

Želimo si, da se vsak gost, ki biva pri nas, počuti lepo in brezskrbno. Da bi se izognili morebitnim nesporazumom, Vas vljudno prosimo, da si vzamete nekaj minut časa in se seznanite s hišnim redom.

S potrditvijo rezervacije oziroma uporabo nastanitev se razume, da ste s hišnim redom seznanjeni in da se ga boste držali (hišni red je objavljen tudi na www.housestepic.si).


PRIHODI IN ODHODI

Prihod v studia oziroma v apartma je mogoč kadarkoli po 16.00. Zaradi digitalizirane prijave v register turističnih gostov oziroma predhodne digitalizirane oddaje osebnih podatkov za prijavo gostov je možen vstop v nastanitve brez kakršnegakoli osebnega stika z lastnikom oziroma upravljalcem nastanitev. Po prejemu varnostne kode preko e-maila lahko namreč ključe apartmajev prevzamete na sami lokaciji. Ključi so shranjeni v mini-sefu, ob samem vhodu v apartmaje.

Na dan odhoda Vas prosimo, da apartma izpraznite najkasneje do 10. ure.

Prihodi v nastanitve pred zgoraj navedeno uro oziroma odhodi po navedeni uri so možni le po predhodni uskladitvi in odobritvi lastnika.


TURISTIČNA TAKSA

Turistična taksa znaša 0,75 € na dan za odraslo osebo in 0,375 € na dan za otroke od 7. do 18. leta starosti. Otroci do 7 let so plačila turistične takse oproščeni (Novosti na področju pobiranja in odvajanja turistične in promocijske takse s 1.1.2019 - litija.si)


BIVANJE

 • Gostje ob prihodu prevzamete ključe v mini sefu, kamor jih ob odhodu tudi vrnete. Kadar zapuščate apartma oziroma studio za dlje časa bodite pozorni, da le-tega zaklepate.
 • Prosimo Vas, da zvečer oziroma ob odhodu iz naše hiše vedno zapirate in zaklepate glavna vhodna vrata. Ob vsakem odhodu iz apartmaja oziroma studia je potrebno zapreti okna in vrata v kolikor se prostori centralno ogrevajo (predvsem pozimi).
 • Nastanitvi sta polno opremljeni (prisilna klimatizacija zaradi ustrezne izolacije ni potrebna): posteljnina, brisače, kuhinjska posoda, pribor in osnovne potrebščine za pripravo hrane (sol, poper, sladkor). Za čiščenje imate na voljo krpo, gobico ter detergent in krpe za brisanje. Nastanitvi sta opremljeni s papirjem za wc, z milom in vrečkami za smeti.
 • Voda iz pipe je pitna.
 • V nastanitvah je kajenje strogo prepovedano. V primeru nespoštovanja prepovedi, bo gost kril nastalo škodo (generalno čiščenje) oziroma mu je lahko nadaljnje bivanje prepovedano brez povrnitve stroškov. Kajenje je sicer dovoljeno na terasi ali na balkonu, ogorki se ugašajo v pepelnik.
 • Prenočevanje gostov, ki niso prijavljeni in za bivanje niso plačali, je prepovedano. V kolikor pride do kršitve, si pridržujemo pravico zaračunati dodatno nočitev.
 • Prosimo, da ne poškodujete in ne odnašate inventarja. Prav tako ni želeno spreminjanje postavitve notranje opreme. Gost je odgovoren, da pusti nastanitev v takšnem stanju, kot jo je prevzel.
 • Gost prevzame nastanitev v brezhibnem stanju in je dolžan uporabljati vse naprave v nastanitvah v skladu z navodili za varno uporabo in skrbi za opremo kot dober gospodar. V kolikor povzroči namerno škodo ali škodo iz malomarnosti, jo je dolžan povrniti. V Hiši Štepic si pridržujemo pravico, da vso ugotovljeno škodo zaračunamo gostu, v kolikor je bila škoda ugotovljena do 72 ur po odhodu gosta (pregled in čiščenje apartmajev so občasno ne izvaja takoj po odhodu gosta, zato škode včasih ni moč ugotoviti takoj po odhodu gosta). V primeru, da v Vašem apartmaju nastane kakršnakoli škoda, Vas prosimo, da to nemudoma sporočite preko telefona +386 040 573 955.
 • Od 22. do 6. ure zjutraj je zahtevan nočni mir. V tem času prosim ne motite po nepotrebnem drugih gostov.

Prosimo, da spoštujete druge goste in se do njih obnašate, kot bi si želeli, da se oni do vas. Vljudno Vas prosimo, da:

 • z radijskimi sprejemniki, televizorji in drugimi napravami ne motite ostalih stanovalcev,
 • v primeru močnih neviht izključite vse električne naprave ter da energijo uporabljate varno in varčno.
 • Zabave v nastanitvah niso dovoljene.
 • Posedovanje orožja je strogo prepovedano. V primeru neupoštevanja tega pravila imamo pravico obvestiti policijo.


HIŠNI LJUBLJENČKI

Hišni ljubljenčki so dovoljeni le po predhodni odobritvi lastnika. Za bivanje hišnega ljubljenčka je obvezno doplačilo po ceniku.


ČIŠČENJE IN VZDRŽEVANJE

Med časom Vašega bivanja v nastanitvah ste dolžni skrbeti za osnovni red in čistočo, z namenom, da se nastanitve ustrezno vzdržujejo.

Pred odhodom iz nastanitev Vas vljudno prosimo, da za sabo pomijete posodo in jo zložite na primerno mesto, smeti pa odpeljete v za to namenjeno mesto – kante za smeti (lokacija je navedena v informacijah o bivanju, ki je na voljo v vsaki nastanitvi).


OSEBNI PREDMETI

V Hiši Štepic ne prevzemamo odgovornosti za denar, nakit, vrednostne papirje in ostale predmete, ki jih gost hrani v sobi, apartmaju ali v avtomobilu. Za osebno last gostov nismo odgovorni, bomo pa vse možno storili, da jo zavarujemo in Vas pred možno nevarnostjo posvarimo.

Hiša Štepic prav tako ni odgovoren za morebitno nastalo škodo na avtomobilih, parkiranih na parkirišču.

Goste, ki bodo kljub opozorilom kršili določila hišnega reda, bomo prosili, da nemudoma zapustijo nastanitve. Pri tem bodo morali plačati 100% ceno nastanitve in vse nastale stroške, ki so jih povzročili z neupoštevanjem hišnega reda.

Za vsa vprašanja in dodatne informacije se prosim obrnite na številko +386 40 573 955 – z veseljem Vam bomo pomagali.


                                                                                                                             Želimo vam prijetno bivanje.

                                                                                                                                    Hiša Štepic

Pošlji